Ett bordsspel kan man ha stor glädje av. Oavsett om du bor ensam eller har familj med barn så är det inte så dumt att ha en kortlek, Mahjong och andra spel i bokhyllan. Ibland så behövs det underhållning som är enkel men så bra. Bordsspelens styrka är att de för det mesta kan passa olika åldrar mycket bra. Det ger något som ni kan samlas omkring vilket inte är så dumt då det kanske ska firas högtid med folk som du normalt sett inte trivs så bra ihop med.

Testa kunskaper i TP

Det finns många olika typer av sällskapsspel och en del är bättre än andra för deltagare i olika åldrar. Ett sällskapsspel som aldrig tycks gå ur tiden är TP eller Trivial Pursuit som det ju heter. Det här spelet går ut på att deltagare ska svara på frågor från olika kategorier för att fylla en liten tårta med tårtbitar som har olika färg. Den som fyller sin tårta först vinner.

Det här är ett spel som passar vetgiriga bra och som lätt kan spelas i lag. Det kan vara bra då det finns personer som tycker att det är lite pinsamt att inte kunna svara på frågor om naturvetenskap eller historia och som gärna gömmer sig i ett lag där andra kan svara eller också inser att de sov på historielektionerna!

Spel som är spännande

Spännande spel är bra val då ni vill få upp pulsen. Ta ett spel som Cluedo som exempel. Det är ett mysteriespel där deltagare i olika åldrar kan ha kul tillsammans. Cluedo fungerar minst lika bra som Mahjong och andra mer avancerade spel. Det kräver att ni sätter er in i reglerna och spelar några omgångar för att förstå hur det går att spela strategiskt.

När ni ska spelar många tillsammans så kan det vara en fördel att gå ihop i lag. Annars kan det lätt bli rörigt. En del spel går ju bara att spela 4 deltagare på och då kan det bli så att en del får vänta på sin tur. Om reglerna är lite svåra så kan vuxna gå ihop i lag med barn. De allra yngsta får kasta tärningar medan äldre barn kan läsa det som står på kort eller på andra sätt delta mer aktivt i spelet.

Enkla och klassiska spel

Riktigt enkla spel som Fia är klassiska med fortfarande högst aktuella. Du ska inte tro att enkla spel bara hänger på tur. Faktum är att du kan spela strategiskt också på spel som Fia. De är inte lika invecklade som Mahjong men kan ändå bli riktigt kul. När du ska spela spel med barn så är klassikerna bra val. Det finns nya varianter och modernare spel men de vinner sällan över det som du kommer ihåg från din egen barndom. Kanske finns det till och med kvar ett brädspel på vinden. Om det är intakt så kan du ju ta fram det och påminnas om de spelomgångar som du upplevde med dina egna föräldrar.

Lägg pussel tillsammans

När du är ute efter något roligt för hela familjen så finns det ju också trevliga pussel att lägga. Skaffa ett nytt för nästa speltillfälle. Ett större pussel med många bitar kan ni pyssla länge med. Det är perfekt att ta fram då det blir en längre ledighet och ni behöver något vettigt att göra tillsammans i vardagsrummet. Spara bitarna för en ny omgång vid senare tillfälle eller häng upp som tavla för att påminnas om nöjet.

Appar för spel på mobilen

Det går ju också att spela spel på mobil och surfplatta. Pusselspel är kul och så finns det appar som ger er strategispel som schack. Men spel på skärmar blir aldrig lika sociala som bordsspelen som ni samlas omkring. Det är viktigt att komma ihåg. I varje fall då du är ute efter kvalitetstid med barnen och vänner. Spel som Mahjong finns på nätet men de blir ofta mycket bättre då du spelar med ett set med brickor vid köksbordet.

Privacy Policy