Det finns de som drar sig för att spela Mahjong för att det verkar som ett spel som aldrig tar slut. Om du har mycket att stå i så har du ju inte direkt tid till att sitta två timmar en vardag med ett bordsspel. Det sägs att vi numera har mer tid än någonsin, men trots detta så är de flesta överens om att det är bra med sådant som går snabbt. Snabbmat, spel online på mobilen, beställningar online och så vidare…

Så är det möjligt att spela Mahjong en vanlig vardag då det är så mycket annat som du egentligen borde göra som att plocka fästingar från katten och sova en stund?

Äkta Mahjongspel kan gå snabbt

Om du ser ett äkta Mahjongspel i Hong Kong så inser du att det här är en snabb sak. En runda kan vara klar på några minuter. Men ett brädspel som har brickorna och allt som man behöver tar ju mer tid att plocka fram. Då kanske du inte känner för att dra igång detta en vanlig måndagskväll. Lika lite som att ta fram Rummy, Fia med knuff eller andra brädspel som kräver uppmärksamhet och engagemang en bra stund.

Om du spelar online

Det finns också varianter online som du kan spela snabbt på. De är inte samma sak som äkta Mahjong men ger gott nöje. Om du väljer att spela online så kan du räkna med att det inte kommer att ta många minuter att komma igång. Men det finns varianter som har olika nivåer. Du ska klara varje nivå för att komma vidare. Det kan göra att du med svårighet lägger spelet ifrån dig och då kommer du ju inte direkt att få tid till annat som du borde pyssla med.

En stor fördel med onlinespelen är att de kan vara helt gratis. Du kanske får dras med reklam men du behöver inte lägga några pengar på denna variant. Om du vill ha ett brädspel så måste du ju lägga tid och pengar på att hitta det. Kanske går du till en lokal butik där ett Mahjong set kostar flera hundralappar.

Spel som inte handlar så mycket om pengar

Traditionell Mahjong spelas om pengar. Vi blir inte lyckligare av pengar så du ska inte bli nedstämd om du inser att det inte finns några slantar att tjäna på detta spel. Det här är också en anledning till att du kan spela snabbare. Om inga pengar står på spel så behöver du ju inte oroa dig för att avbryta tidigare. Det kan du gott göra om du inser att det kommer att bli flera timmars spelande vilket du alls inte hade tänkt dig.

Utan pengar som en del av spelet så blir det inte så stressigt. Dessutom så kommer Mahjong utan pengar att vara ett bra val om du vill spela med dina barn. Då kan du rentav försvara att du lägger tid på spelet. Det blir ju kvalitetstid med familjen vilket är mycket bra om man ska tro på experterna!

Ibland så måste spel få ta tid

tid

Vi kan må bra av att spela spel och ibland så måste du låta bordsspelen få ta den tid som de kräver. Det kan vara det värt att avboka måsten och istället spela spel. Låt bli att jobba över denna helg och ta fram Mahjongspelet för att ha kul med partner, barn och grannar. Om du ser detta som en investering i din hälsa så inser du att det kan få ta sin tid.

Om det är så att du inte gillar spel som tar för mycket tid så finns det andra bordsspel som kan passa dig bättre. Kortspel som blackjack behöver alls inte ta lång tid. Du kan se över de spel som du gillar och beakta hur lång tid de tar för att välja rätt. Hoppa inte över nöjet, det är något som kan göra både vardag och helg så mycket roligare!

Privacy Policy